Начало

За нас

За контакти

Служби и услуги

Съдебни актове

Съдии в КРС

Полезни връзки

Отчетни доклади

График на заседания

Чести въпроси

Кюстендил - история

ОБЯВИ И КОНКУРСИ

ПРЕСЦЕНТЪР

Профил на купувача

Документи

Съдебни заседатели

Шофьор отказал да бъде тестван за алкохол

Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров потвърди Наказателно постановление с наложено административно наказание за шофьор отказал да бъде тестван за употреба на алкохол. С наказателно постановление, издадено от Началник сектор “Пътна полиция” към ОДМВР-гр.Кюстендил, на И.В.М., на основание чл.174, ал.3 от Закона за движение по пътищата, са му наложени административни наказания: глоба“ в размер на 2 000 лева,  “лишаване от право да управлява МПС” за срок от 24 месеца и отнемане на 12 контролни точки.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Административен съд-гр.Кюстендил.

На 10.11.2018г., около 05:40 часа в гр. Кюстендил, жалбоподателят управлявал МПС. Двама служители на РУ на МВР – Кюстендил, при изпълнение на служебните си задължения го спрели за проверка и установили, че водачът, който пътувал сам в автомобила, изглежда видимо употребил алкохол. Те извикали за съдействие колеги от сектор Пътна полиция“ към ОД на МВР – Кюстендил. Предложили на шофьора- жалбоподателя да бъде тестван с техническо средство, за да бъде установено дали е  употребил алкохол, но И.М. отказал. Отказал да получи и талон за медицинско изследване.

 

Районен съд- Кюстендил постанови 18 месеца затвор за крадец- рецидивист

18 месеца лишаване от свобода постанови Районен съд- Кюстендил за 34- годишния А. С., който е многократно осъждан за кражби. Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура, защитата на подсъдимия и подсъдимия, който призна вината си.

Срещу А. С. бе повдигнато обвинение за кражба в условията на опасен рецидив, по чл. 196, ал.1, т.2, във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 2, вр. чл. 29, ал.1.

На 14 срещу 15 юли 2019 година, той е откраднал телевизор и стойка за стена от фризьорски салон в Кюстендил, чрез подбиване на входна врата. Отнетите чужди движими вещи са на обща стойност 317, 99 лв. Имуществените вреди за възстановени.

34- годишният А. С. е осъждан 40 пъти, основно за кражби, от 2000 година до момента. Последната му присъда е от 2017 година, като е излязъл от затвора през септември 2018 г.

 

РС- Кюстендил постанови задържане под стража“ за мъж обвинен в измама с пелети

Най- тежката мярка задържане под стража“, постанови Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов за 36- годишния Л. К. Мъжът е привлечен като обвиняем за квалифицирана измама, в условията на повторност, по чл. 210, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 209, ал., връзка, чл. 26, ал. 1 от НК, като предвиденото наказание е лишаване от свобода за период от 1-8 години.

В страната са образувани множество досъдебни производства за извършени измами от Л.К. Има жалби от потърпевши в Кюстендил, Дупница, Пазарджик, Пловдив, Оряхово и други населени места.

Л.К. е взимал капаро от клиенти, като ги е въвеждал в заблуждение, че ще им достави пелети за огрев. Той се е представял за представител на фабрика за пелети от Северна Македония.

Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, че може да се укрие или да извърши друго престъпление. Постановеното определение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

Присъда от 16 месеца лишаване от свобода, с 3- годишен изпитателен срок, постанови Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова за 67- годишния И. С. Той се призна за виновен в престъпление по чл. 339, ал. 1, пр.2 от НК, за държане на незаконно оръжие и боеприпаси.

В негов имот, в село от община Невестино е открито огнестрелно оръжие- едноцевна ловна пушка Байкал“, с избити номера и боеприпаси- 29 ловни патрона от различен вид и калибър.

И. С. сключи споразумение с Районна прокуратура- Кюстендил, което съдът одобри.

 

Лишаване от свобода за 1 година и 4 месеца, постанови Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов за 37- годишен кюстендилец / Н. А. /. Съдът одобри постигнатото споразумения между Районна прокуратура- Кюстендил, защитата на подсъдимия и подсъдимия. Той е обвинен за кражба, която представлява опасен рецидив, по чл. 196, ал.1, т.1, във вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29.

Н. А. е откраднал в началото на месеца бутилка уиски, на стойност 60 лв. от един от хипермаркетите в Кюстендил.

Подсъдимият е осъждан по 23 дела от 2004 година досега. Последната присъда- лишаване от свобода е влязла в сила през 2012 година, като е изтърпявал наказанието си до месец май 2015 година.

 

Районен съд- Кюстендил одобри споразумение, сключено между прокуратурата и подсъдимия, по дело за измама. Присъдата е лишаване от свобода за 6 месеца, изпълнението й се отлага с 3- годишен изпитателен срок. Подсъдимият Р. Р. е осъждан за измама. Той бе обвинен по чл. 209, ал.1, пр. от НК- Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години.

26- годишният Р.Р. от Община Нова Загора, с настоящ адрес в Италия е поддържал в заблуждение кюстендилец, че ще му достави от Италия 2 автомобила, като за целта е взел капаро на стойност 1 400 лв. и му е причинил имотна вреда. Подсъдимият е възстановил имуществените вреди на потърпевшия.

 

Условни присъди за пияни шофьори

Четирима пияни шофьори получиха условни присъди от Районен съд- Кюстендил, в периода 15- 19 юли. Те признаха вината си и сключиха споразумения с Районна прокуратура, който съдът одобри.

Присъда от 8 месеца лишаване от свобода, при 3- годишен изпитателен срок и 24 месеца без право да управлява МПС, за пиян шофьор- В. К., постанови Районен съд- Кюстендил. В. К. бе обвинен по чл. 343 б, ал. 1 от НК. Той е хванат да управлява МПС след употреба на алкохол, с 2, 02 промила, на 01.10.2017 г., когато е бил участник в ПТП на пътя от село Гърляно към Кюстендил, следствие на което е и ранен.

Й. Г. се призна за виновна, в това че на 02.07.2019 г., в с. Жиленци е управлявала Пежо“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1, 2 промила, а именно- 1, 52. Съдът й наложи наказание лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години. Й. Г. е лишена от правото да управлява МПС за срок от 9 месеца.

Наказание 6 месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 ал.1 от НК се отлага  за изпитателен срок от 3 години, постанови Районен съд- Кюстендил за Б. П. от Гоце Делчев. Той се призна за виновен в това, че на 04.07.2019г., в гр.Кюстендил, по ул.“Невестинско шосе“ срещу мотел Белия камък“ е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка Опел“, с концентрация на алкохол в кръвта си- 1.57 на хиляда, установено по надлежния ред. Съдът му наложи и наказание лишаване от право да управлява МПС” за срок от 12 месеца.

 Гражданин на Северна Македония- А.А. се призна за виновен в това, че на 15.07.2019г. в гр. Кюстендил по ул.“Цар Освободител“ (срещу сградата на Езикова гимназия д-р Петър Берон“), е управлявал лек автомобил марка Мерцедес“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.38 промила. Обвиняемият ще изтърпи наказание лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 НК се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и на основание чл.343г във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК, обвиняемият ще изтърпи и наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 6 месеца.

 

Ефективна присъда за мъж откраднал 2 телефона

Районен съд- Кюстендил постанови присъда от 6 месеца лишаване от свобода, при строг режим за кражба на 2 телефона. Съдия Николай Николов одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура, подсъдимия Трайчо. Й. и защитата му.

44- годишният мъж бе обвинен по чл. 196, ал.1, т.1, във връзка с чл. 194, ал.1, връзка с чл. 29, ал.1, б. А. Т. Й. е откраднал 2 телефона, на обща стойност 81 лв. от кюстендилец, по време на гостуване в къщата му. Т. Й. е осъждан за кражби и държане на наркотични вещества.

 

Многократно осъждан за кражби отново влиза в затвора

18 месеца лишаване от свобода за 43- годишния А. В. определи Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова. Делото бе за кражба, представляваща опасен рецидив.

Съдът одобри споразумение между Районна прокуратура- Кюстендил, защитата на подсъдимия и подсъдимия, който възстанови по време на съдебно заседание нанесените щети от деянието си. А. В. се призна за виновен в кражба на 30 кутии цигари от кафе- аперитив на ул. Бузлуджа“ в Кюстендил. Той върна на собственика 20 кутии и плати левовата равностойност на останалите 10.